Banner

Aktuellt för minSTInnovation

2014-09-08

Hälsomässa på Mälardalens högskola i Eskilstuna 2014-09-10

minSTInnovation deltar tillsammans med några partnerföretag som utställare i samband med konferensen ”INTERNATIONAL CONFERENCE ON HEALTH AND SOCIAL WELFARE AND COPRODUCTION” i Eskilstuna 9-10 september 2014. Arrangör för konferensen är Akademin för hälsa vård och välfärd vid Mälardalens högskola.

Utställningen visas den 10 september (9-15) i lokalen Studion i byggnaden Verktyget, Smedjegatan 37 i Eskilstuna. 

De partnerföretag som visar produkter och lösningar är Tjeders Industri AB som visar produkter för larm, kommunikation och säkerhet inom vården och Exma Säkerhetssystem AB som visar elektroniska passersystem (låsprodukter).

För ytterligare information om företagen se deras respektive hemsida:

http://www.tjeders.se/

http://www.exma.se/

....................................................................

Tidigare nyheter:


2014-05-19

Ny broschyr presenterar minSTInnovation

En ny broschyr har nu tagits fram där vi presenterar minSTInnovation genom att berätta om ett antal konkreta projekt. Du kan ladda ner och läsa broschyren som PDF genom att klicka på denna länk.

................................................................................................


2014-04-23

Möt oss på ElektronikEXPO den 22 maj i Västerås

ElektronikEXPO startades 2007 och har sedan dess varit årligen återkommande – årets mässa är den åttonde i ordningen. Syftet är att erbjuda en mötesplats med möjlighet att träffa representanter från företag inom elektronik och inbyggda system.

Genom att samla ett antal utställare som representerar olika delar av branschen ges deltagarna möjlighet att knyta nya värdefulla kontakter.

ElektronikEXPO genomförs på Aros Congress Center i Västerås den 22 maj.

minSTInnovation är med som utställare i samarbete med bl.a. Solarit AB.
 
Länk till mässan: http://www.elektronikexpo.se/
 
Länk till Solarit AB: http://www.solpanel.se/

...............................................................................................


2014-03-13

minSTInnovation i Mälardalen Steg 2

minSTInnovation tar nu ytterligare ett steg framåt under 2014 genom att Tillväxtverket beviljat stöd ur den Europeiska regionala utvecklingsfonden för projektet minSTInnovation i Mälardalen Steg 2.

Projektet minSTInnovation i Mälardalen Steg 2 bygger på minSTInnovation (Steg 1) och ska stimulera till produktutveckling med inbyggda system där tekniken är ett medel för hållbar utveckling. Med forskare, lärare och studenter i högre årskurs tillsammans med privata specialister erbjuds företagen en resurs som kan göra en matchad och behovsprövad insats på tillämpningsnivå i företagens FoU-projekt. Målgruppen är små och medelstora företag som på detta sätt kommer i kontakt med aktuell forskning och därmed höjer sin kompetens.

Projektet syftar till att traditionella och nya svenska små och medelstora företag höjer värdet i sina produkter genom att använda sig av inbyggda system, för att öka sin konkurrenskraft. Det ökade värdet ska bland annat bestå i inbyggda miljöfördelar, d.v.s. möta kraven på ökad energieffektivitet och bättre miljöteknik.


2014-03-12

minSTInnovation, aktiviteter och resultat för 2013


Syftet med minSTInnovation är att hjälpa små och medelstora företag att omsätta ny kunskap inom området inbyggda system i sina verksamheter. Samtidigt ger det tillfälle för studenter, forskare, forskarstuderande och lärare att arbeta med relevanta och skarpa tillämpningar i näringslivet.

Under 2013 har minSTInnovation i enlighet med detta syfte direkt och indirekt medverkat till:

  • genomförandet av ett antal utvecklingsprojekt och förstudier
  • framtagande av nya produktprototyper
  • nyanställningar och nystartande av företag
  • koordinering av produktutvecklingsprojekt
  • sommarjobb och examensarbeten för studenter
  • skapandet av nya nätverk för SME-företag
  • mm

Klicka på denna länk för en mer detaljerad beskrivning av vad minSTInnovation åstadkommit under 2013.


2013-11-11

Vinst i Swedish Embedded Award för inbyggd elektronik som mäter och analyserar krafter i kastsporter

Firma Kjell Bystedt vann mikro/nano-priset i  Swedish Embedded Award med bidraget e-athletics – en inbyggd elektronikenhet med sensorer och radioenhet som hjälper bl.a. släggkastare att få rätt rotation, acceleration, riktning och läge i kastet. Skaparen är den sexfaldige SM-mästaren i släggkastning, Kjell Bystedt från Västerås. Tekniska samarbetspartners har varit Athar Nadeem Ahmed, student vid Mälardalens högskola samt Solarit AB i Västerås.

Anders Martinsen från minSTInnovation, upphovsmannen Kjell Bystedt och tekniska samarbetspartnern Ather Nedeem Ahmed (student vid Mälardalens högskola)

Detta är ett av de projekt där minSTinnovation har varit "match-maker" (kopplat samman kompletterande kompetenser) samt på olika sätt stöttat projektet.

Läs mer på tävlingens hemsida:

http://www.embeddedpriset.se

Klicka på denna länk för att läsa e-athletics pressrelease.


 


ElekronikExpo i Västerås den 17:e maj 2013, kl 12.00-17.00

2013-05-03

Kom och träffa branschfolk inom elektronik och inbyggda system i Västmanland!

Lyssna på intressanta seminarier, träffa utställare och ät gott tillsammans med kollegor inom branschen.

Anmäl dig till denna kostnadsfria dag via hemsidan:

http://www.elektronikexpo.se/


Swedish Embedded Award 2013

2013-05-03

Det är nu dags för elfte upplagan av denna prestigefyllda tävling. Tävla om att ta fram årets tre bästa nyutvecklade intelligenta inbyggda system i kategorierna:

  • Enterprise, för svenska företag
  • Student, för studenter på Sveriges högskolor
  • Micro/Nano, för studenter och företag

Sista anmälningsdag är 17 juni 2013.

Läs mer på tävlingens hemsida:


http://www.embeddedpriset.se/

Klicka på denna länk för att öppna en annons som informerar om tävlingen (PDF).


Vinnare i Swedish Embedded Award 2012

2012-10-03

I samband med Embedded Conference Scandinavia 2012 så delades det 10-års-jubilerande priset Swedish Embedded Award ut till välförtjänta och glada vinnare (se bilden nedan) i fyra olika klasser: Företagspriset, Studentpriset, Mikro/nano-priset samt Hederspriset.

 

För information om vinnarna och deras idéer hänvisar vi till följande pressrelease http://www.embeddedpriset.nu/documents/vinnare%202012.pdf

 


Metodhandbok: minST Metoder & lärdomar

2012-08-21

Projektet minSTInnovation i Mälardalen bygger vidare på bl.a. KK-stiftelsens program minST  - expertkompetens mikro/nano-systemteknik. Detta program är nu avslutat men erfarenheterna har samlats i en metodhandbok med titeln minST Metoder & lärdomar. Den 40-sidiga boken kan laddas ner som PDF via denna länk.


Elva nominerade bidrag till Swedish Embedded Award 2012

2012-08-21

Snart är det dags för Embedded Conference Scandinavia 2012, det största nordiska arrangemanget någonsin inom området inbyggda system som kommer att hållas på Stockholmsmässan 2-3 oktober, 2012. I samband med denna konferens delas också branschens stora innovationspris, Swedish Embedded Award 2012, ut och juryn har nu nominerat elva bidrag i två kategorier; Enterprise (företag) och Student. Läs mer om tävlingen och de nominerade bidragen i detta pressmeddelande.

Ytterligare information via dessa länkar:

www.embeddedpriset.nu

www.embeddedconference.se


minSTInnovation i media

Branschtidningen Elektronik i Norden rapporterar ingående i nummer 4/2012 om seminariet Test av mjukvara för inbyggda system som minSTInnovation i Mälardalen och Mälardalen Real-Time Research Centre (MRTC) anordnade i Västerås den 22:a mars 2012.

Ni kan "elektroniskt" läsa denna artikel med titeln Välbesökt seminarium om test av programvara  som ni hittar genom att bläddra fram till sidan 46 via denna länk.

 Klicka på denna länk för att öppna en PDF-version av samma artikel.

Samma nummer (4/2012) av tidningen Elektronik i Norden innehåller även andra artiklar med kopplingar till minSTInnovation i Mälardalens  ”föregångare”, projektet minST. På sidorna 32 och 33 hittar ni artikeln Elbilar kräver intelligenta värmare för både kupé och batteri och på sidan 48 hittar ni information om tävlingen Swedish Embedded Award 2012.

Klicka på denna länk för att öppna en PDF-version av artikeln Elbilar kräver intelligenta värmare för både kupé och batteri.

Klicka på denna länk för att öppna en PDF-version av information om tävlingen Swedish Embedded Award 2012.


minSTInnovation deltog i Scandinavian Electronics Event 2012

minSTInnovation i Mälardalen deltog i S.E.E. – Scandinavian Electronics Event 2012, 17-19 april på Kista-mässan där vi mötte skolklasser, företag och personer intresserade av Mälardalens högskola, inbyggda system och andra tekniska lösningar. Så här såg vår monter ut:


 minSTInnovation på S.E.E. - Scandinavian Electronics Event

minSTInnovation och Mälardalens högskola kommer att ha en mini-monter på S.E.E. - Scandinavian Electronics Event 2012,17–19 april, Kista Science City, Stockholm. Vi kommer att stå nära entrén i monter CE:07.

S.E.E. - Scandinavian Electronics Event är Nordens största och viktigaste mötesplats för den professionella elektronikindustrin.

Mer information om mässan via denna länk.


 SEMINARIUM: Test av mjukvara för inbyggda system

Torsdagen den 22 mars 2012, kl 09:00-16:00
Sal Kappa, Mälardalens högskola, Västerås

Arrangör: minSTInnovation och MRTC

Välkommen till detta seminarium kring test av mjukvara för inbyggda system. Seminariet tar upp frågeställningar och fundamenta som begrepp och terminologi, generella metoder, certifieringskrav på test samt testprocesser, test i praktiken, testdesign och demonstration.
Seminariet riktar sig mot företag som utvecklar mjukvara för inbyggda system och företag med egna produkter och/eller system, där kunder och marknad ställer krav på certifiering av mjukvara. Önskvärda förkunskaper är grundläggande erfarenhet av mjukvaruutveckling.

Sista anmälningsdag 19 mars!
 


 

Mälardalens högskola, EER/minSTInnovation, Box 883, 721 23 Västerås